Jääkaapintyhjennysmunakas

Davidin mielestä ruokia ei saa kohdella kaltoin. Jääkaapintyhjennys-munakas on monen vihanneksenkin pelastaja. Tämä resepti on todella helppo tehdä.

4 hengelle

  • 5 munaa
  • 1 kuorittu
  • ohueksi viipaloitu peruna
  • 1 ohueksi viipaloitu punainen paprika
  • 1 ohueksi viipaloitu sipuli
  • 1 kuppi raastettua grana-padano -juustoa
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • suolaa maustamiseen

Valmistusohje

Muutama minuutti vain ja herkullinen ja ravitseva ateria on valmis. Se kelpaisi kuninkaallisellekin.

- Sekoita munat ja grana-padano -juusto kulhossa. Mausta suolalla.

- Kuumenna oliiviöljy tarttumattomalla pannulla. Lisää perunat, paprikat ja sipulit, ja keitä niitä viisi minuuttia, tai niin kauan kunnes vihannekset ovat pehmeitä.

- Kaada munaseos paistinpannulle. Hajota seos haarukalla tasaiseksi.

- Paista noin 3-4 minuuttia kannen alla. Käännä munakas varovasti ympäri ja keitä toiset kaksi minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.