Täytetyt unkarilaiset paprikat
Unkarilaisessa keittiössä paprikaa käytetään päivittäin tuoreena ja kuivattuna. Kokeile tätä ruokaa, jossa paprikoitten täytteenä on sekä perunaa että riisiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- 6 punaista paprikaa
Täyte
- 500 g nautajauhelihaa
- 1 muna
- 1 dl keitettyä riisiä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl paprikajauhetta
- 4 keitettyä perunaa puristettuna
- muskottia
- 1 dl juustoraastetta
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihaan muna, riisi, tomaattipyree, paprikajauhe, suola ja pippuri.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikoista hatut ja poista siemenet. Laita vähän puristettua perunaa jokaisen paprikan pohjalle, ripauta hiven muskottia päälle ja nokare voita. Täytä paprikat jauhelihaseoksella ja ripota päälle juustoraaste. Paista uunissa 35-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku