Mureketäytteiset paprikat tomaattikastikkeessa

Erinomainen arkiruoka ja miksei ystävien kesken illanistujaisiin.

Neljälle

  • 4 paprikaa
  • 300 g sekajauhelihaa
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 dl keitettyä riisiä
  • lihalientä tai vettä
  • juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Tomaattikastike

  • 1 purkki tomaattikeittoa
  • 1,5 dl vettä
  • tabascoa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mureketaikinan ainekset, paitsi juustoraaste. Lisää sen verran lihalientä, että seos on melko löysää.

2. Leikkaa paprikoista hatut ja poista siemenet. Täytä ne murekeseoksella ja ripota päälle juustoraastetta. Kaada 1 dl vettä uunivuokaan ja pane paprikat siihen. Paista kypsiksi uunin keskiosassa noin 40 minuuttia.

3. Kuumenna keitto, ohenna vedellä ja mausta. Tarjoile kastikkeena.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!