Mureketäytteiset paprikat tomaattikastikkeessa
Erinomainen arkiruoka ja miksei ystävien kesken illanistujaisiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 paprikaa
- 300 g sekajauhelihaa
- 1 tl korianterijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 dl keitettyä riisiä
- lihalientä tai vettä
- juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Tomaattikastike
- 1 purkki tomaattikeittoa
- 1,5 dl vettä
- tabascoa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mureketaikinan ainekset, paitsi juustoraaste. Lisää sen verran lihalientä, että seos on melko löysää.
2. Leikkaa paprikoista hatut ja poista siemenet. Täytä ne murekeseoksella ja ripota päälle juustoraastetta. Kaada 1 dl vettä uunivuokaan ja pane paprikat siihen. Paista kypsiksi uunin keskiosassa noin 40 minuuttia.
3. Kuumenna keitto, ohenna vedellä ja mausta. Tarjoile kastikkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"