Jauhelihavartaat
Valkosipulilla ja Tabascolla maustettujen jauhelihavartaiden ohje on peräisin Makedoniasta. Perinteisiä lisukkeita ovat hienonnettu sipuli ja pienet tuliset paprikat, leipä ja Slivovizt-luumuviina.
- Ruokavalio: Laktoositon
6 annosta
- 500 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 500 g vähärasvaista porsaan jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 vatkattu muna
- 1 iso, puristettu valkosipulinkynsi
- 6 tippaa Tabascoa
- 1 tl meiramia
- 3-4 tl lihalientä
- 12 liotettua puuvarrasta
Valmistusohje
1. Liota puuvartaita vedessä. Pane jauhelihat kulhoon. Lisää suola, pippuri, vatkattu muna ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta Tabascolla, meiramilla ja paprikajauheella. Lisää lihaliemi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Muotoile jauhelihataikinasta sormen paksuisia, noin 10 cm pitkiä tankoja ja pujota vartaisiin, kaksi kuhunkin. Voit myös muotoilla tangot suoraan vartaisiin.
3. Grillaa tai paista vartaita, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea ja sisus hieman punertava, 2-4 minuuttia kultakin puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno