Jauhelihavartaat

Valkosipulilla ja Tabascolla maustettujen jauhelihavartaiden ohje on peräisin Makedoniasta. Perinteisiä lisukkeita ovat hienonnettu sipuli ja pienet tuliset paprikat, leipä ja Slivovizt-luumuviina.

6 annosta

  • 500 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 500 g vähärasvaista porsaan jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 vatkattu muna
  • 1 iso, puristettu valkosipulinkynsi
  • 6 tippaa Tabascoa
  • 1 tl meiramia
  • 3-4 tl lihalientä
  • 12 liotettua puuvarrasta

Valmistusohje

1. Liota puuvartaita vedessä. Pane jauhelihat kulhoon. Lisää suola, pippuri, vatkattu muna ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta Tabascolla, meiramilla ja paprikajauheella. Lisää lihaliemi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Muotoile jauhelihataikinasta sormen paksuisia, noin 10 cm pitkiä tankoja ja pujota vartaisiin, kaksi kuhunkin. Voit myös muotoilla tangot suoraan vartaisiin.

3. Grillaa tai paista vartaita, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea ja sisus hieman punertava, 2-4 minuuttia kultakin puolelta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.