Joulupata
Jos käyt Ruotsissa joulun alla, saatat löytää ravintolan pikkulämpimien pöydästä joulupata-nimisen erikoisuuden. Voisihan sitä kokeilla kotonakin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 viipaletta kinkkua
- 8 viipaletta joulumakkaraa
- 5 dl kinkunlientä
- 1 omena
- 1/4 purjoa
- 1 porkkana
- 1 rkl voita
Koristeeksi
- kurttulehtikaalia
Valmistusohje
1. Kiehauta kinkunliemi paistokasarissa. Ryhmittele kinkku- ja makkaraviipaleet kasariin, alenna lämpöä ja anna kaiken lämmetä.
2. Kuori omena ja lohko se. Suikaloi puhdistettu purjopala. Kuori porkkana ja raasta karkeasti.
3. Kuullota omenaa, purjoa ja porkkanaa voissa toisella pannulla. Nosta ne "joulupataan" ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka