Jos käyt Ruotsissa joulun alla, saatat löytää ravintolan pikkulämpimien pöydästä joulupata-nimisen erikoisuuden. Voisihan sitä kokeilla kotonakin.

Neljälle

  • 8 viipaletta kinkkua
  • 8 viipaletta joulumakkaraa
  • 5 dl kinkunlientä
  • 1 omena
  • 1/4 purjoa
  • 1 porkkana
  • 1 rkl voita

Koristeeksi

  • kurttulehtikaalia

Valmistusohje

1. Kiehauta kinkunliemi paistokasarissa. Ryhmittele kinkku- ja makkaraviipaleet kasariin, alenna lämpöä ja anna kaiken lämmetä.

2. Kuori omena ja lohko se. Suikaloi puhdistettu purjopala. Kuori porkkana ja raasta karkeasti.

3. Kuullota omenaa, purjoa ja porkkanaa voissa toisella pannulla. Nosta ne "joulupataan" ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata