Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lehtikaalikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tee keitto kasvisliemipohjaan ja paista jauhot rapsiöljyssä, niin saat täysin vegetaarisen keiton. Sopan voi mainiosti pakastaa, esimerkiksi annoksina.

Neljälle

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l lientä tai kinkun paistolientä
  • 1 pkt pakastettua lehtikaalia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Koristeluun

  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa

Valmistusohje

1. Paista voita ja jauhoja kattilassa ja lisää lientä tai kinkun paistolientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen hetki.

2. Lisää sulatettu lehtikaali. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

3. Koristele ruohosipulilla ja tarjoile mielellään hienonnetun munan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikeitto