Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juureskeitto ja kidneypavut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on lämmittävä vegesoppa, mutta maistuu takuulla muillekin kuin kasvissyöjille. Keiton kietaisee myös nopeasti valmiiksi, jos käyttää purkkipapuja.

Neljälle

  • 2 salottisipulia
  • 150 g juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • 2 perunaa
  • 1 fenkoli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 1/4 l vihanneslientä
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 2 dl keitettyjä kidneypapuja

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja kuutioi selleri, palsternakka ja perunat. Viipaloi fenkoli.

2. Kuullota sipulia, selleriä ja palsternakkaa öljyssä, lisää vihannesliemi ja keitä 10 minuuttia. Mausta kuminalla ja meiramilla. Lisää fenkoli ja perunat ja keitä hiljaa vielä 10 minuuttia.

3. Lisää keittoon pavut ja kuumenna ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Juureskeitto