Juustoruukku

Juustoruukku on klassinen herkku, joka valmistetaan juuston tähteistä. Kun juustoon yhdistetään konjakkia ja mausteita, koostumuksesta tulee kermainen ja mausta hienostuneen terävä. Levitä juustoherkkua näkkileivälle ja tarjoa lisänä rapeita retiisejä.

6 annosta

  • 200 g voimakkaanmakuista juustoa
  • 75 g sinihomejuustoa tai Roquefort-juustoa
  • 5 rkl pehmeää voita
  • suolaa
  • 3 rkl konjakkia tai kirkasta viinaa
  • 1 rkl kuminaa tai fenkolia tai ½ dl tuoreita yrttimausteita, esimerkiksi persiljaa, ruohosipulia, krassia tai basilikaa

Valmistusohje

1. Leikkaa juusto kuutioiksi ja murenna homejuusto. Pane juustokuutiot, suola ja mausteet tai yrtit yleiskoneeseen tai tehosekoittimeen ja sekoita suurimalla teholla 10 sekuntia.

2. Lisää homejuusto, voi ja konjakki ja sekoita suurimalla teholla 10 sekuntia, kunnes seos on tasaista. Painele seos tiiviisti ruukkuun tai kannelliseen purkkiin ja pane jääkaappiin 1-2 tunniksi ennen tarjoilua. Säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!