Kaarinan savusilakkakakku
Kaarina-niminen tyttö tarjosi tällaista voileipäkakkua, kun juhli ylioppilaaksi tuloaan. Tämä resepti on neljälle, mutta jos haluat tehdä sitä isommalle joukolle, määrät on helppo tuplata tai triplata.
Neljälle
- 1 Maalahden tai vastaava vuokaleipä
- 3 savusilakkaa
- 4 kovaksikeitettyä munaa
- 1 ½ dl majoneesia
- ½ dl ruohosipulisilppua
Koristeeksi
- ½ punainen paprika
- tillinoksia
- kurkkuviipaleita
Valmistusohje
1. Perkaa savusilakat ja hienonna ne. Hienonna myös kovaksikeitetyt munat. Leikkaa leipä pitkittäin neljäksi viipaleeksi. Voitele yksi viipale majoneesilla ja laita päälle puolet munahakkeesta ja ruohosipulisilpusta.
2. Voitele seuraava siivu ja laita edellisen päälle majoneesipuoli alaspäin, munahaketta kohti. Voitele tämän päällispuoli majoneesilla ja levitä päälle puolet savusilakasta. Voitele kolmas viipale samalla tavalla ja levitä sille loput savusilakasta.
3. Voitele viimeinen viipale samoin kuin edelliset. Paina hiukan, niin että torttu pysyy kuosissaan. Levitä päälle loput munahakkeesta ja ruohosipulisilppu. Koristele suikaloidulla punaisella paprikalla, kurkkuviipaleilla ja tillinoksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku