Voitaikinaleivos savulohella
Tämä on rapea ja suolainen aloitus päivälliselle. Tarjoile pieni voitaikinaleivos kermaisen täytteen ja savulohen kera.
Neljälle
- 2 voitaikinalevyä
- munankeltuaista penslaukseen
Täyte
- 4 kylmäsavulohiviipaletta
- 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- 1 tl ranskalaista sinappia
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl hienonnettua tilliä
Koristeluun
- 2 savulohiviipaletta
- piparjuurta
- tilliä
- 4 salaatinlehteä
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikina leivinpaperille. Ota muotilla pyöreitä paloja taikinasta ja paista uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Sekoita ranskankerma ja sinappi. Kuutioi lohi pieniksi paloiksi ja lisää ranskankermaseokseen. Hienonna ruohosipuli ja tilli, laita hieman ruohosipulia sivuun koristelua varten. Mausta ranskankermaseos ruohosipulilla ja tillillä.
3. Täytä voitaikinaleivokset lohiseoksella. Leikkaa kaksi viimeistä lohiviipaletta puoliksi, kääri ne ruusukkeiksi. Asettele lautaselle salaatinlehti, leivos, lohiruusuke. Koristele ruohosipulilla, tillillä ja piparjuurella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku