Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Voitaikinaleivos savulohella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on rapea ja suolainen aloitus päivälliselle. Tarjoile pieni voitaikinaleivos kermaisen täytteen ja savulohen kera.

Neljälle

  • 2 voitaikinalevyä
  • munankeltuaista penslaukseen

Täyte

  • 4 kylmäsavulohiviipaletta
  • 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä

Koristeluun

  • 2 savulohiviipaletta
  • piparjuurta
  • tilliä
  • 4 salaatinlehteä
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse voitaikina leivinpaperille. Ota muotilla pyöreitä paloja taikinasta ja paista uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Sekoita ranskankerma ja sinappi. Kuutioi lohi pieniksi paloiksi ja lisää ranskankermaseokseen. Hienonna ruohosipuli ja tilli, laita hieman ruohosipulia sivuun koristelua varten. Mausta ranskankermaseos ruohosipulilla ja tillillä.

3. Täytä voitaikinaleivokset lohiseoksella. Leikkaa kaksi viimeistä lohiviipaletta puoliksi, kääri ne ruusukkeiksi. Asettele lautaselle salaatinlehti, leivos, lohiruusuke. Koristele ruohosipulilla, tillillä ja piparjuurella.

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat