Kaiserschmaren
Tämä pannukakku on omistettu Itävallan keisarille Frans Josefille.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6 annosta
- 2 rkl kivettömiä rusinoita
- 4 rkl ruskeaa rommia
- 4 keltuaista
- 3 rkl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 5 dl maitoa
- 1/4 tl vaniljasokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 5 valkuaista
- 4 rkl voisulaa
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Marinoi rusinoita rommissa noin puoli tuntia. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja suola kuohkeaksi. Lisää maito, vaniljasokeri ja vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita taikinana rusinat ja rommi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti taikina valkuaisvaahtoon kahdessa erässä, mutta vain niin kauan, että seos on juuri ja juuri tasaista.
2. Lämmitä 1 rkl voita alhaisella lämmöllä. Kaada pannulle puolet taikinasta ja paista noin 4 minuuttia. Käännä pannukakku vadin avulla, lisää pannulle rkl voita ja paista toiselta puolelta noin 4 minuuttia. Paloittele pannukakku ja siirrä palat vadille.
3. Paista toinen pannukakku samalla tavalla. Paloittele myös se ja nosta ensimmäiset palat sen päälle. Lämmitä kaikki, asettele palat lämpimälle vadille ja siivilöi päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi