Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaiserschmaren

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä pannukakku on omistettu Itävallan keisarille Frans Josefille.

6 annosta

  • 2 rkl kivettömiä rusinoita
  • 4 rkl ruskeaa rommia
  • 4 keltuaista
  • 3 rkl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 5 dl maitoa
  • 1/4 tl vaniljasokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 5 valkuaista
  • 4 rkl voisulaa
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Marinoi rusinoita rommissa noin puoli tuntia. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja suola kuohkeaksi. Lisää maito, vaniljasokeri ja vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita taikinana rusinat ja rommi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti taikina valkuaisvaahtoon kahdessa erässä, mutta vain niin kauan, että seos on juuri ja juuri tasaista.

2. Lämmitä 1 rkl voita alhaisella lämmöllä. Kaada pannulle puolet taikinasta ja paista noin 4 minuuttia. Käännä pannukakku vadin avulla, lisää pannulle rkl voita ja paista toiselta puolelta noin 4 minuuttia. Paloittele pannukakku ja siirrä palat vadille.

3. Paista toinen pannukakku samalla tavalla. Paloittele myös se ja nosta ensimmäiset palat sen päälle. Lämmitä kaikki, asettele palat lämpimälle vadille ja siivilöi päälle tomusokeria.

Tuoreimmat aiheesta

Pannukakku