Kuorrutettu turska ja puikulasose

Ajvar-relish on tulista aasialaisperäistä herkkua, jossa on mm. paprikaa ja munakoisoa; pitäisi löytyä etnisistä kaupoista. Vihreää tapenadea taas löydät miltei jokaisesta isosta ruokakaupasta.

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • voita paistamiseen ja vuokaan
  • 2 dl ajvar-relishiä
  • 1 punasipuli
  • 125 g tuoretta pinaattia

Perunasose

  • 800 g puikulaperunoita
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 3 rkl vihreää tapenadea
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Perunasose: Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Purista puikulat perunapuristimella tai muusaa survimella. Kuumenna kerma ja maito ja vatkaa kuuma kermamaito vähän kerrallaan perunasoseeseen. Mausta tapenadella, suolalla ja pippurilla ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata kala puoliksi, jos käytät pakastekalaa. Leikkaa neljäksi annospalaksi ja laita voideltuun uunivuokaan. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla ja levitä niille tasainen kerros ajvar-relishiä. Paista uunissa n.10 minuuttia, jos käytät tuoretta kalaa, 20 minuuttia, jos puolisulanutta pakastekalaa. Kun kala on kauttaaltaan valkoista, se on kypsää.

3. Kuori ja lohko punasipuli. Perkaa pinaatit, leikkaa paksut lehtiruodit pois ja pieni isoimmat lehdet. Kuullota sipulia voissa, kunnes pehmeää, kääntele sekaan pinaatti ja kuumenna. Lusikoi seos lämpimälle tarjoiluvadille, nosta kalapalat päälle ja tarjoile puikulasoseen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.