Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalaa-persiljakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yksinkertainen on parasta - jos raaka-aineet ovat oikeat. Tämä resepti vaatii todella tuoretta ja kiinteää kalaa. Meren maku ja sopiva suolaisuus - siinä kaikki todelliseen makuelämykseen. Yleiskone tai tehosekoitin on hyvä apuväline kastikkeen valmistuksessa.

4 annosta

  • 600 g tuoreita kalafileitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • keitettyä perunaa
  • alumiinifoliota

Kastike

  • 2 dl vettä
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 100 g voita
  • suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele kalafileet. Sivele alumiinifolion pinta öljyllä ja laske sitten sille kalafileet. Ripottele päälle suolaa, mieluusti karkeaa. Aseta kalat foliolla uunipellille ja pane uuniin. Anna olla 100-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

2. Kastike: Keitä kaksi desilitraa vettä, jossa on ripaus suolaa. Poista persiljoista varret ja kiehauta lehtiä nopeasti vedessä. Sekoita voi ja persilja lämmitysvesineen tehosekoittimessa tai yleiskoneessa, kunnes kastike on vaaleanvihreää. Lisää tarvittaessa suolaa.

3. Aseta kalafileet lämmitetylle tarjoiluastialle nahkapuoli ylöspäin ja pois nahka. Tarjoile kastikkeen, kanamunahakkeluksen ja keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee