Kalaa-persiljakastikkeessa
Yksinkertainen on parasta - jos raaka-aineet ovat oikeat. Tämä resepti vaatii todella tuoretta ja kiinteää kalaa. Meren maku ja sopiva suolaisuus - siinä kaikki todelliseen makuelämykseen. Yleiskone tai tehosekoitin on hyvä apuväline kastikkeen valmistuksessa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 600 g tuoreita kalafileitä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- keitettyä perunaa
- alumiinifoliota
Kastike
- 2 dl vettä
- 1 iso nippu persiljaa
- 100 g voita
- suolaa
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhtele kalafileet. Sivele alumiinifolion pinta öljyllä ja laske sitten sille kalafileet. Ripottele päälle suolaa, mieluusti karkeaa. Aseta kalat foliolla uunipellille ja pane uuniin. Anna olla 100-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
2. Kastike: Keitä kaksi desilitraa vettä, jossa on ripaus suolaa. Poista persiljoista varret ja kiehauta lehtiä nopeasti vedessä. Sekoita voi ja persilja lämmitysvesineen tehosekoittimessa tai yleiskoneessa, kunnes kastike on vaaleanvihreää. Lisää tarvittaessa suolaa.
3. Aseta kalafileet lämmitetylle tarjoiluastialle nahkapuoli ylöspäin ja pois nahka. Tarjoile kastikkeen, kanamunahakkeluksen ja keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka