Kalafilee perunasosepedillä

Kun aterian pitää valmistua nopeasti, kala on ratkaisu. Sitä paitsi se on sekä hyvää että terveellistä.

Neljälle

  • 600 g seitifileetä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Perunasose

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 rkl voita
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • vihanneskuutioita
  • tillisilppua

Valmistusohje

1. Perunasose: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Survo perunoita aluksi käsivoimin ja ota sitten avuksi sähkövatkain. Lisää voi ja kuumaa maitoa, kunnes soseen koostumus on sopiva. Vatkaa kuohkeaksi. Suolaa ja pippuroi.

2. Ripota jauhot kalafileiden pinnalle ja paista ne voissa muutama minuutti puoleltaan kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile kalat perunasoseen päällä. Sirottele pinnalle vihanneskuutioita ja tillisilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!