Kalafilee perunasosepedillä
Kun aterian pitää valmistua nopeasti, kala on ratkaisu. Sitä paitsi se on sekä hyvää että terveellistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g seitifileetä
- 2 rkl vehnäjauhoa
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Perunasose
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 2 rkl voita
- 1 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- vihanneskuutioita
- tillisilppua
Valmistusohje
1. Perunasose: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Survo perunoita aluksi käsivoimin ja ota sitten avuksi sähkövatkain. Lisää voi ja kuumaa maitoa, kunnes soseen koostumus on sopiva. Vatkaa kuohkeaksi. Suolaa ja pippuroi.
2. Ripota jauhot kalafileiden pinnalle ja paista ne voissa muutama minuutti puoleltaan kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoile kalat perunasoseen päällä. Sirottele pinnalle vihanneskuutioita ja tillisilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku