Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalafilee perunasosepedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun aterian pitää valmistua nopeasti, kala on ratkaisu. Sitä paitsi se on sekä hyvää että terveellistä.

Neljälle

  • 600 g seitifileetä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Perunasose

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2 rkl voita
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • vihanneskuutioita
  • tillisilppua

Valmistusohje

1. Perunasose: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Survo perunoita aluksi käsivoimin ja ota sitten avuksi sähkövatkain. Lisää voi ja kuumaa maitoa, kunnes soseen koostumus on sopiva. Vatkaa kuohkeaksi. Suolaa ja pippuroi.

2. Ripota jauhot kalafileiden pinnalle ja paista ne voissa muutama minuutti puoleltaan kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile kalat perunasoseen päällä. Sirottele pinnalle vihanneskuutioita ja tillisilppua.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee