Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalakeitto kymmenelle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun ruokaa pitää riittää monelle, keitto on varteenotettava vaihtoehto. Tämän keiton voi valmistaa hieman tavallista sakeammaksi.

10 annosta

  • 1½ kg:n lohi ruotoineen paloiteltuna
  • 3 litraa sienilientä
  • 1 litra kuohukermaa
  • 3 rkl hummerifonditiivistettä
  • 6 porkkanaa
  • 4 purjoa
  • 4 isoa perunaa
  • 1 pieni nippu tilliä
  • 200 g ruodotonta savulohta paloina

Tarjoiluun

  • leipää

Valmistusohje

1. Kiehauta suolalla maustettua vettä ja pane lohipalat kiehumaan. Keitä lohi kypsäksi ja poista ruodot. Jätä sivuun odottamaan.

2. Kuori ja kuutioi porkkanat ja perunat. Puhdista purjot ja leikkaa ne sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Kiehauta sieniliemi, lisää siihen porkkana- ja perunakuutiot ja keitä, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet. Lisää kerma, hummerifondi ja purjoviipaleet. Lisää lopuksi lohipalat.

3. Leikkaa savulohi paloiksi ja hienonna tilli. Kaada keitto lämpimään tarjoilukulhoon ja koristele savulohipaloilla ja tillillä. Tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Lohikeitto