Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalapihvit ruohosipulikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalapihvit ovat aikuiseen makuun, mutta yhtä hyvin niistä voi tulla lasten ja nuorison suosikkiruokaa. Mätikastikkeella maustettuna ne ovat joka tapauksessa varteenotettava vaihtoehto kalan ystäville. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita tai grillattuja hampurilaissämpylöitä klassisine lisukkeineen.

4 annosta

  • 600 g ruodotonta kalafileetä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen

Kastike

  • 3 dl kermaviiliä
  • 2 rkl mätiä
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Hienonna kalafilee isolla veitsellä tai tehosekoittimessa. Hienonna ruohosipuli ja lisää kalaseokseen. Lisää munankeltuaiset ja mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pihveiksi.

2. Sekoita kermaviili, mäti, tilli ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa tai paista pihvit niin, että ne ovat pinnalta kullanruskeita ja sisältä mehukkaita. Tarjoa lisänä kastiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapihvit