Kalapihvit ruohosipulikastikkeessa

Kalapihvit ovat aikuiseen makuun, mutta yhtä hyvin niistä voi tulla lasten ja nuorison suosikkiruokaa. Mätikastikkeella maustettuna ne ovat joka tapauksessa varteenotettava vaihtoehto kalan ystäville. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita tai grillattuja hampurilaissämpylöitä klassisine lisukkeineen.

4 annosta

  • 600 g ruodotonta kalafileetä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen

Kastike

  • 3 dl kermaviiliä
  • 2 rkl mätiä
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Hienonna kalafilee isolla veitsellä tai tehosekoittimessa. Hienonna ruohosipuli ja lisää kalaseokseen. Lisää munankeltuaiset ja mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pihveiksi.

2. Sekoita kermaviili, mäti, tilli ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa tai paista pihvit niin, että ne ovat pinnalta kullanruskeita ja sisältä mehukkaita. Tarjoa lisänä kastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.