Kalkkunafilee tomaattikuskusin ja luumukastikkeen kera

Tämä on hyvää, kevyttä ja helppoa valmistaa, mitä muuta voit vaatia? Kuskus saa tavallista enemmän makua tomaattimurskasta ja luumukastikkeesta tulee aavistuksen hapan sitruunan ansiosta.

Neljälle

  • 600 g kalkkunanrintaa

Marinadi

  • ½ dl kiinalaista soijaa
  • ½ dl sherryä
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl worchestershirekastiketta
  • ½ tl jauhettua inkivääriä

Kuskus

  • 2 dl kuskusia
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 dl lientä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Luumukastike

  • 100 g luumuja
  • ½ sitruuna, mehu ja kuori
  • 1 tl voita
  • 5 dl kanalientä

Valmistusohje

1. Purista valkosipuli kulhoon ja lisää soija, sherry, fariinisokeri, worchestershirekastike ja inkivääri. Viipaloi kalkkunanliha ja marinoi kastikkeessa 1 tunti. Grillaa tai paista kalkkunaviipaleita n. 3 minuuttia molemmilta puolilta.

2. Luumukastike: Keitä luumut pehmeiksi kattilassa vesimäärässä, joka juuri peittää hedelmät. Kaada vesi pois ja sekoita luumut tahnaksi. Sekoita luumutahna ja liemi kattilassa, lisää sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori sekä voi. Anna kastikkeen kiehua ilman kantta muutama minuutti, pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.

3. Kuori ja hienonna sipuli ja paista voissa ilman että se saa väriä. Keitä liemi tomaattimurskan kera ja kaada kuskus mukaan, anna turvota vähintään 5 minuuttia. Kuohkeuta kuskus haarukalla, lisää persilja ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile grillattujen kalkkunaviipaleiden ja luumukastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!