Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kampasimpukka-ruijanpallasceviche

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä kalacocktail on saanut inspiraationsa Perusta. Se tekee vieraisiin vaikutuksen tyylikkäine väreineen ja raikkaan happamalla maullaan. Sitrusmehun hapot saavat proteiinit koaguloitumaan. Tämän kemiallisen reaktion seurauksena kala maistuu kuin valmistetulta. Tarjoile alkuruokana.

Neljälle

  • 75 g kampasimpukoita
  • 75 g ruijanpallasfileetä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl puristettua limemehua
  • ½ dl puristettua sitruunamehua
  • 1 punainen chili
  • 1 dl kuutioitua, tuoretta kurkkua
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
  • 1 avokado
  • 2 keltaista tomaattia
  • 2 kevätsipulia
  • ½ dl tomaattimehua
  • ½ dl puristettua appelsiinimehua
  • 1 rkl mietoa/hedelmäistä oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Purista sitruunasta ja limestä mehu. Kuutioi kampasimpukat ja ruijanpallas. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi hienoksi, sekoita lime- ja sitruunamehun kanssa ja marinoi simpukoita ja kalaa n. 40 minuuttia.

2. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Kuori ja halkaise kurkku pituussuuntaan, poista siemenet ja kuutioi kurkku hienoksi. Halkaise avokado, poista kivi, koverra hedelmäliha ja kuutioi se hienoksi. Poista tomaateista siemenet, kuutioi. Sekoita chili, kurkku, korianteri, avokado ja tomaatti.

3. Viipaloi kevätsipulit hienoksi. Siivilöi kalat ja simpukat, säästä 2 rkl marinadia. Purista appelsiinista mehu, sekoita marinadi sekä tomaattimehu, appelsiinimehu ja oliiviöljy kastikkeeksi. Sekoita kala, simpukat ja vihannekset, tiputtele päälle kastiketta ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele ceviche kuppeihin tai laseihin, koristele kevätsipulilla.

Tuoreimmat aiheesta

Ceviche