Kampasimpukka-ruijanpallasceviche
Tämä kalacocktail on saanut inspiraationsa Perusta. Se tekee vieraisiin vaikutuksen tyylikkäine väreineen ja raikkaan happamalla maullaan. Sitrusmehun hapot saavat proteiinit koaguloitumaan. Tämän kemiallisen reaktion seurauksena kala maistuu kuin valmistetulta. Tarjoile alkuruokana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 75 g kampasimpukoita
- 75 g ruijanpallasfileetä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl puristettua limemehua
- ½ dl puristettua sitruunamehua
- 1 punainen chili
- 1 dl kuutioitua, tuoretta kurkkua
- 1 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
- 1 avokado
- 2 keltaista tomaattia
- 2 kevätsipulia
- ½ dl tomaattimehua
- ½ dl puristettua appelsiinimehua
- 1 rkl mietoa/hedelmäistä oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Purista sitruunasta ja limestä mehu. Kuutioi kampasimpukat ja ruijanpallas. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi hienoksi, sekoita lime- ja sitruunamehun kanssa ja marinoi simpukoita ja kalaa n. 40 minuuttia.
2. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Kuori ja halkaise kurkku pituussuuntaan, poista siemenet ja kuutioi kurkku hienoksi. Halkaise avokado, poista kivi, koverra hedelmäliha ja kuutioi se hienoksi. Poista tomaateista siemenet, kuutioi. Sekoita chili, kurkku, korianteri, avokado ja tomaatti.
3. Viipaloi kevätsipulit hienoksi. Siivilöi kalat ja simpukat, säästä 2 rkl marinadia. Purista appelsiinista mehu, sekoita marinadi sekä tomaattimehu, appelsiinimehu ja oliiviöljy kastikkeeksi. Sekoita kala, simpukat ja vihannekset, tiputtele päälle kastiketta ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele ceviche kuppeihin tai laseihin, koristele kevätsipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku