Silakkaceviche- ja pihvit
Tällä viikolla Makuja-keittiössä herkutellaan silakoilla! Maija Silvennoisen maittava silakkaceviche ja välimerensilakat ovat vertaansa vailla. Silakkaruoat maistuvat parhaiten perunan ja ruisleivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 300 g nahattomia silakkafileitä
- 3 rkl limemehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- hienoa merisuolaa
- ripaus sokeria
- 3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
- 3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
- 3 rkl tilliä hienonnettuna
Välimerensilakat
- 400 g silakkafileitä
- suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- suolaa
- ripaus sokeria
- 1 dl tomaattimurskaa
- 2 rkl sitruunamehua
- vastajauhettua mustapippuria myllystä
- 0,5 dl hienonnettua persiljaa
- 0,5 dl hienonnettua oregaanoa
Valmistusohje
Sekoita ainekset keskenään ja anna marinoitua noin yksi tunti.
Tarjoa silakat keitettyjen perunoiden, saaristolais- tai ruisleivän kera.
Mausta kalat suolalla ja pane laakeaan uunin kestävään astiaan.
Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai pannulla. Kuullota siinä sipulit ja valkosipuli ja isää muut aineet ja kiehauta. Kaada kastike kalojen päälle. Kypsennä 220 asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä maalaishiivaleivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"