Kanaa marokkolaisittain

Resepti on ohjelmasta Köyhät Ritarit, ja reseptin tekijänä Nicolas Thieulon.

Ainekset

  • voita
  • 4 kanankoipea
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 1 kanelitanko
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • pippuria

Porkkanasalaatti

  • 8 porkkanaa
  • 3 valkosipulikynttä
  • lehtipersiljaa
  • tuoretta korianteria
  • 2 tl kuminaa
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
  • n. 20 mustaa oliivia

Valmistusohje

Kuumenna voi paksupohjaisessa kattilassa ja ruskista koivet. Nosta koivet kattilasta ja pehmennä sipuli samassa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää mustapippuri, paprika, kuminansiemenet, kanelitanko ja nosta koivet takaisin kattilaan. Sekoita ja kaada kattilaan sen verran vettä, että koivet melkein peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä noin tunti välillä sekoittaen. Nosta koivet kattilasta ja keitä liemi puoleen. Siivilöi liemi ja lisää sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kostuta koivet liemellä ennen tarjoilua.

Porkkanasalaatti:

Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä porkkanat suolavedessä. Jäähdytä porkkanat nopeasti kylmässä vedessä, valuta. Murskaa valkosipulikynnet ja hienonna persilja ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset tarjoiluastiassa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!