Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanaa Mole-kastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

MTV3 Huomenta Suomen lihamies Akseli Herlevi ottaa tänään aamuun meksikolaissävyjä ja saa vieraakseen keittiömestari Manu Torchion helsinkiläisestä ravintola Patronasta. Viikonloppu vietetään Helsingissä suklaafestivaaleja ja niinpä siipikarja sai rinnalleen suklaakastikkeen ja valmistuu kanaa Mole-kastikkeessa.

Ainekset

  • 4-6 hengelle

Ainekset

  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 150 g suolapähkinöitä
  • 12 mantelia
  • 15 g rusinoita
  • 3 kuivattu luumua
  • 30 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 80%)
  • 25 g tumma suklaata (Fazer)
  • 2 tl kaakaojauhetta
  • 50 g muscovadosokeria
  • puolikas keltasipuli viipaleina
  • 6 punaista chiliä kuivattuna
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 aniksen siementä
  • 25 g vaaleaa leipää
  • 2,5 dl vettä
  • hyppysellinen korianteria
  • suolaa ja pippuria
  • 4 kananrintaa (nahalla ja siipiluulla)

Valmistusohje

Keitä kaikki ainekset kattilassa ja jäähdytä. Soseuta jäähtynyt seos tehosekoittimessa ja lisää joukkoon 0,5 l vettä ja 2 rkl kanalientä.

Paista rintapala kuumalla pannulla öljyssä kullanruskeaksi ja sen jälkeen 180-asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Tarjoile annoksen kera hienonnettua punasipulia, ranskankermaa, seesaminsiemeniä ja vaaleaa keitettyä pitkäjyväistä riisiä.

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa