Kanaa Mole-kastikkeessa
MTV3 Huomenta Suomen lihamies Akseli Herlevi ottaa tänään aamuun meksikolaissävyjä ja saa vieraakseen keittiömestari Manu Torchion helsinkiläisestä ravintola Patronasta. Viikonloppu vietetään Helsingissä suklaafestivaaleja ja niinpä siipikarja sai rinnalleen suklaakastikkeen ja valmistuu kanaa Mole-kastikkeessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 4-6 hengelle
Ainekset
- 4 rkl ruokaöljyä
- 150 g suolapähkinöitä
- 12 mantelia
- 15 g rusinoita
- 3 kuivattu luumua
- 30 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 80%)
- 25 g tumma suklaata (Fazer)
- 2 tl kaakaojauhetta
- 50 g muscovadosokeria
- puolikas keltasipuli viipaleina
- 6 punaista chiliä kuivattuna
- 1 tl cayennepippuria
- 1 tl jauhettua kanelia
- 2 aniksen siementä
- 25 g vaaleaa leipää
- 2,5 dl vettä
- hyppysellinen korianteria
- suolaa ja pippuria
- 4 kananrintaa (nahalla ja siipiluulla)
Valmistusohje
Keitä kaikki ainekset kattilassa ja jäähdytä. Soseuta jäähtynyt seos tehosekoittimessa ja lisää joukkoon 0,5 l vettä ja 2 rkl kanalientä.
Paista rintapala kuumalla pannulla öljyssä kullanruskeaksi ja sen jälkeen 180-asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.
Tarjoile annoksen kera hienonnettua punasipulia, ranskankermaa, seesaminsiemeniä ja vaaleaa keitettyä pitkäjyväistä riisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka