Kanaa rakuunalla ja herkkusienillä

Rakuuna on täydellinen yrttimauste kanalle.

Kuudelle

  • 2 pkt pakastettuja kananrintafileitä
  • 2-3 rkl rakuunaa, tuoretta (tai ½-1 rkl kuivattua)
  • 2 dl lientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl paksua kermaa
  • 200 g herkkusieniä, tuoreita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sulata kanan rintafileet. Mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista voissa, laita palat pataan. Ruskista sienet ja lisää pataan. Murusta päälle rakuunaa, lisää liemi ja viini. Anna padan poreilla hiljalleen n. 25 minuuttia tai kunnes kanat tuntuvat valmiilta.

2. Keitä sillä aikaa kerma kokoon paksupohjaisessa kattilassa ilman kantta, kunnes jäljellä on puolet. Nosta kana ja sienet padasta ja laita tarjoiluvadille. Keitä kokoon liemi kunnes jäljellä on puolet, ja sekoita kerman kanssa. Mausta ja kaada kastike kanoille. Tarjoile riisin ja salaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!