Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanaa rakuunalla ja herkkusienillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rakuuna on täydellinen yrttimauste kanalle.

Kuudelle

  • 2 pkt pakastettuja kananrintafileitä
  • 2-3 rkl rakuunaa, tuoretta (tai ½-1 rkl kuivattua)
  • 2 dl lientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl paksua kermaa
  • 200 g herkkusieniä, tuoreita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sulata kanan rintafileet. Mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista voissa, laita palat pataan. Ruskista sienet ja lisää pataan. Murusta päälle rakuunaa, lisää liemi ja viini. Anna padan poreilla hiljalleen n. 25 minuuttia tai kunnes kanat tuntuvat valmiilta.

2. Keitä sillä aikaa kerma kokoon paksupohjaisessa kattilassa ilman kantta, kunnes jäljellä on puolet. Nosta kana ja sienet padasta ja laita tarjoiluvadille. Keitä kokoon liemi kunnes jäljellä on puolet, ja sekoita kerman kanssa. Mausta ja kaada kastike kanoille. Tarjoile riisin ja salaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa