Kanaa rosmariinilla ja timjamilla
Ihanan maukas kana!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 2 broileria à 600 g
- 2 sitruunaa
- persiljaa
- 1 rkl rosmariinia
- ½ rkl timjamia
- hieman paprikajauhetta
- ½ dl ruokaöljyä
- 1 rkl soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Ota esiin uuninkestävä vuoka, johon molemmat broilerit mahtuvat. Mausta broilerit sisältä ja täytä ne parilla sitruunalohkolla ja persiljanoksalla. Sido broilerit kiinni. Pirskota niiden päälle hieman sitruunamehua, mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla ja laita ne vuokaan. Sekoita öljy ja soija ja penslaa broilerit seoksella. Ripottele viimeiseksi päälle rosmariinia ja timjamia.
3. Paista broilereita uunissa reilu tunti, penslaa muutaman kerran öljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku