Täytetty kevätkana

Kevätkanaa ei ole helppo löytää, mutta ruoasta tulee lähes yhtä hyvää tavallisella, tuoreella broilerilla.

Neljälle

  • 2 pientä tai 1 iso broileri
  • 1-2 sitruunaa, lohkoina
  • 1 purjo, viipaleina
  • 25 g voisulaa
  • 1 rkl soijaa
  • 1 lavakurkku, tankoina
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl jauhoja
  • 4 dl lientä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta broileri suolalla ja pippurilla, täytä purjolla ja sitruunanlohkoilla. Sido kiinni. Laita kanat uunivuokaan ja penslaa voisula-soijaseoksella. Asettele kurkut ympärille.

2. Paista kypsäksi uunin keskitasolla n. 1 tunti, tai 40 minuuttia jos kanat ovat pieniä.

3. Paista margariinia ja jauhoja kastikkeeseen kattilassa. Lisää siivilöityä paistolientä, lientä sekä kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pienten, paistettujen kuulaperunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!