Täytetty kevätkana
Kevätkanaa ei ole helppo löytää, mutta ruoasta tulee lähes yhtä hyvää tavallisella, tuoreella broilerilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 pientä tai 1 iso broileri
- 1-2 sitruunaa, lohkoina
- 1 purjo, viipaleina
- 25 g voisulaa
- 1 rkl soijaa
- 1 lavakurkku, tankoina
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl jauhoja
- 4 dl lientä
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta broileri suolalla ja pippurilla, täytä purjolla ja sitruunanlohkoilla. Sido kiinni. Laita kanat uunivuokaan ja penslaa voisula-soijaseoksella. Asettele kurkut ympärille.
2. Paista kypsäksi uunin keskitasolla n. 1 tunti, tai 40 minuuttia jos kanat ovat pieniä.
3. Paista margariinia ja jauhoja kastikkeeseen kattilassa. Lisää siivilöityä paistolientä, lientä sekä kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pienten, paistettujen kuulaperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku