Kananmaksaa ja pekonia vartaissa
Jos pidät maksasta, rakastat kananmaksaa. Yhdessä pekonin kanssa siitä tulee jumalaisen hyvää! Grillaa vartaat grillillä tai uunissa, tarjoile mielellään voissa freesattujen kapristen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g pakastettua kananmaksaa
- 150 g pekonia
- 2 paprikaa, paloiteltuina
- 15 pikkusipulia
- meiramia
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Keitä sipuleita nopeasti vedessä ja valuta.
2. Pujota vuorotellen puoliksi sulanutta maksaa, käärittyä pekonia, sipulia ja paprikaa vartaille.
3. Anna maksan sulaa täysin ja mausta sitten vartaat.
4. Kääntele grillillä kunnes maksa tuntuu valmiilta. Tarjoile keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku