Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanapata vahvan curryn kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat padasta vahvemman makuisen, lisää currya tai cayennepippuria. Nokare mangochutneyta voi myös sopia hyvin, jos haluat lisämakua. Ellet halua valmistaa reseptiä grillatusta kanasta, kanafilee käy hyvin.

Neljälle

  • 1 iso grillattu kananpoika

Currykastike

  • noin 1 rkl currya
  • 50 g voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl kanalientä (kuutiosta)
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl kermaa

Tarjoiluun

  • riisiä

Valmistusohje

1. Paloittele kana nahattomiksi ja luuttomiksi paloiksi. Laita riisiä kiehumaan.

2. Paista curry miedolla lämmöllä voissa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin, jottei seokseen jää paakkuja. Vatkaa mukaan liemi vähän kerrallaan.

3. Keitä kastiketta muutama minuutti. Sekoita keltuainen ja kerma keskenään, vatkaa mukaan kastikkeeseen, joka ei enää saa kiehua, muuten se juoksettuu.

4. Sekoita kanapalat kuumaan kastikkeeseen ja tarjoile heti keitetyn riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata