Kanapata vahvan curryn kera
Jos haluat padasta vahvemman makuisen, lisää currya tai cayennepippuria. Nokare mangochutneyta voi myös sopia hyvin, jos haluat lisämakua. Ellet halua valmistaa reseptiä grillatusta kanasta, kanafilee käy hyvin.
Neljälle
- 1 iso grillattu kananpoika
Currykastike
- noin 1 rkl currya
- 50 g voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl kanalientä (kuutiosta)
- 1 munankeltuainen
- 1 dl kermaa
Tarjoiluun
- riisiä
Valmistusohje
1. Paloittele kana nahattomiksi ja luuttomiksi paloiksi. Laita riisiä kiehumaan.
2. Paista curry miedolla lämmöllä voissa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin, jottei seokseen jää paakkuja. Vatkaa mukaan liemi vähän kerrallaan.
3. Keitä kastiketta muutama minuutti. Sekoita keltuainen ja kerma keskenään, vatkaa mukaan kastikkeeseen, joka ei enää saa kiehua, muuten se juoksettuu.
4. Sekoita kanapalat kuumaan kastikkeeseen ja tarjoile heti keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti