Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanapataa kabanossilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista mehevä kana-pekoni-makkarapata. Padan kanssa voit tarjoilla riisiä, perunoita tai pastaa.

Kuudelle

  • 1 iso broileri
  • 300 g pekonia
  • 1 keltasipuli
  • 4 kabanossimakkaraa
  • 2 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 5 dl kanalientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Paloittele kana pataan sopiviksi paloiksi. Suikaloi pekoni. Paloittele kabanossi ja laita kylmään paistinpannuun. Kuumenna ja anna palojen paistua omassa rasvassaan. Laita paistetut makkaranpalat lautaselle. Kuori ja hienonna sipuli, paista makkarapannussa ja laita pataan.

2. Ruskista kanapalat ja laita pataan. Paista viimeiseksi pekoni ja laita pataan. Laita pata liedelle ja kuumenna. Kaada mukaan liemi ja pavut. Keitä miedolla lämmöllä 25 minuuttia. Tarkista, että kana on kypsää pistämällä jotakin isommista kanapaloista – siitä tihkuvan nesteen tulee olla kirkasta ja läpinäkyvää.

3. Laita kabanossipalat pataan, mausta suolalla ja pippurilla. Anna padan kiehahtaa ennen tarjoilua. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata