Kanavartaat pähkinöillä
Erilainen marinadi hassel- ja saksanpähkinöillä tekee tästä kanasta jännittävän grillitapahtuman! Varo kuitenkin polttamasta pähkinöitä. Tämän ruoan voit valmistaa myös vuoassa uunissa, 200 asteessa 20 minuuttia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 600-700 g kanan koipifileetä
- 1 kurkku, paloiteltuna
- 12 pientä tomaattia
- 2 maissintähkää, paloiteltuina
Marinadi
- 1 prk consommélientä
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl hienonnettuja saksanpähkinöitä
- 2 rkl hienonnettuja hasselpähkinöitä
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 2 rkl rapsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Paloittele kanapalat pienemmiksi, laita ne muovipussiin. Sekoita marinadi ja lisää pussiin, laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
2. Valuta kanapalat.
3. Pujota vuorotellen kanaa, kurkkua, tomaattia ja maissia vartaille.
4. Kääntele vartaita hiilloksella kunnes kana on läpikypsää. Penslaa pari kertaa marinadilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku