Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipulinmakuinen kanapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rikasmakuinen pataruoka, jota voi kaikin mokomin valmistaa isollekin joukolle.

Neljälle

  • 1,2 kg broilerinpaloja
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 10 pikkusipulia
  • 2,5 dl kanalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä (tai enemmän)

Valmistusohje

1. Kuumenna yhdessä voi ja öljy padassa ja ruskista broilerinpalat siinä ympäriinsä. Mausta.

2. Ruskista kokonaiset herkkusienet ja kokonaiset sipulit. Kaada päälle kanaliemi, viini ja tomaattimurska ja lisää murskatut valkosipulit.

3. Sekoittele ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes broileri on kypsää, noin 35 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata