Valkosipulinmakuinen kanapata
Julkaistu
Rikasmakuinen pataruoka, jota voi kaikin mokomin valmistaa isollekin joukolle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- 3 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 10 pikkusipulia
- 2,5 dl kanalientä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 2 valkosipulinkynttä (tai enemmän)
Valmistusohje
1. Kuumenna yhdessä voi ja öljy padassa ja ruskista broilerinpalat siinä ympäriinsä. Mausta.
2. Ruskista kokonaiset herkkusienet ja kokonaiset sipulit. Kaada päälle kanaliemi, viini ja tomaattimurska ja lisää murskatut valkosipulit.
3. Sekoittele ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes broileri on kypsää, noin 35 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti