Valkosipulinmakuinen kanapata
Julkaistu
Rikasmakuinen pataruoka, jota voi kaikin mokomin valmistaa isollekin joukolle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- 3 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 10 pikkusipulia
- 2,5 dl kanalientä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 2 valkosipulinkynttä (tai enemmän)
Valmistusohje
1. Kuumenna yhdessä voi ja öljy padassa ja ruskista broilerinpalat siinä ympäriinsä. Mausta.
2. Ruskista kokonaiset herkkusienet ja kokonaiset sipulit. Kaada päälle kanaliemi, viini ja tomaattimurska ja lisää murskatut valkosipulit.
3. Sekoittele ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes broileri on kypsää, noin 35 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku