Karamellisoidut omenat viinakastikkeessa

Tähän jälkiruokaan tarvitset kiinteitä, happamia omenoita, jotta saat kontrastia karamellin makeudelle. Viina saa omenat kukkimaan. Yhdessä omenamehun ja suolattoman voin kanssa luot mitä ihanimman kastikkeen.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 4 kiinteää, hapanta omenaa
  • voita vuoan voiteluun
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 rkl suolatonta voita
  • 8 cm kirkasta viinaa

Tarjoiluun

  • ½ l vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista ja napsauta grillivastus päälle. Voitele uuninkestävä vuoka. Kuori omenat ja poista kodat, lohko.

2. Laita omenalohkot vuokaan ja ripottele päälle sokeri. Laita vuoka korkealle uuniin 2-3 minuutiksi niin että sokeri karamellisoituu ja pinnasta tulee kullanruskea, mutta varo, ettei pinta pala.

3. Ota vuoka uunista ja kaada varovaisesti vuoasta lämmintä omenamehua pieneen kattilaan. Kaada päälle viina ja vatkaa mukaan voi. Kastike ei missään nimessä saa kiehua. Tarjoile omenat heti kuumina jäätelön ja ihanan kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.