Karamellisoidut omenat viinakastikkeessa
Tähän jälkiruokaan tarvitset kiinteitä, happamia omenoita, jotta saat kontrastia karamellin makeudelle. Viina saa omenat kukkimaan. Yhdessä omenamehun ja suolattoman voin kanssa luot mitä ihanimman kastikkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 4 kiinteää, hapanta omenaa
- voita vuoan voiteluun
- 1 dl kidesokeria
- 2 rkl suolatonta voita
- 8 cm kirkasta viinaa
Tarjoiluun
- ½ l vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista ja napsauta grillivastus päälle. Voitele uuninkestävä vuoka. Kuori omenat ja poista kodat, lohko.
2. Laita omenalohkot vuokaan ja ripottele päälle sokeri. Laita vuoka korkealle uuniin 2-3 minuutiksi niin että sokeri karamellisoituu ja pinnasta tulee kullanruskea, mutta varo, ettei pinta pala.
3. Ota vuoka uunista ja kaada varovaisesti vuoasta lämmintä omenamehua pieneen kattilaan. Kaada päälle viina ja vatkaa mukaan voi. Kastike ei missään nimessä saa kiehua. Tarjoile omenat heti kuumina jäätelön ja ihanan kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku