Naudanliha-carpaccio granaattiomenan siementen kera
Ajattele tätä ruokaa italialaisena sushina ilman wasabia!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 340 g mureaa naudan kokolihaa
- 1 nippu rucolaa
- neitsytoliiviöljyä
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- grana-padano- tai parmesaanijuuston lastuja
- 1 kupillinen granaattiomenan siemeniä
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
Raaka naudanliha ei ehkä ole kaikkien suosikki, mutta kannattaa olla ennakkoluuloton. Lihan rakenne yhdistettynä rucolan ja grana-padano -juuston makuun tekee tästä oivan alkuruoan.
- Paketoi liha muoviin ja laita se pakastimeen kymmeneksi minuutiksi. Tämä tekee lihan leikkaamisen helpommaksi.
- Leikkaa liha n. 8 mm:n levyisiksi viipaleiksi. Nuiji viipaleet kahden muovin välissä mahdollisimman ohuiksi.
- Ota lihat pois muovista ja aseta isolle lautaselle. Lisää muutamia rucolan lehtiä, suolaa, pippuria, grana-padano- tai parmesaanijuuston lastuja, raa'an lihan päälle. Pirskottele vielä päälle oliiviöljyä.
- Lisää annoksen päälle runsaasti granaattiomenan siemeniä sekä puristettua sitruunanmehua juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka