Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Naudanliha-carpaccio granaattiomenan siementen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ajattele tätä ruokaa italialaisena sushina ilman wasabia!

4 hengelle

  • 340 g mureaa naudan kokolihaa
  • 1 nippu rucolaa
  • neitsytoliiviöljyä
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • grana-padano- tai parmesaanijuuston lastuja
  • 1 kupillinen granaattiomenan siemeniä
  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje

Raaka naudanliha ei ehkä ole kaikkien suosikki, mutta kannattaa olla ennakkoluuloton. Lihan rakenne yhdistettynä rucolan ja grana-padano -juuston makuun tekee tästä oivan alkuruoan.

- Paketoi liha muoviin ja laita se pakastimeen kymmeneksi minuutiksi. Tämä tekee lihan leikkaamisen helpommaksi.

- Leikkaa liha n. 8 mm:n levyisiksi viipaleiksi. Nuiji viipaleet kahden muovin välissä mahdollisimman ohuiksi.

- Ota lihat pois muovista ja aseta isolle lautaselle. Lisää muutamia rucolan lehtiä, suolaa, pippuria, grana-padano- tai parmesaanijuuston lastuja, raa'an lihan päälle. Pirskottele vielä päälle oliiviöljyä.

- Lisää annoksen päälle runsaasti granaattiomenan siemeniä sekä puristettua sitruunanmehua juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Carpaccio