Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Karamellisoituja kasviksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanat, makeat kasvikset maistuvat joko sellaisenaan tai vaikka karitsanpaistin kanssa. Voit muunnella reseptiä helposti, lisäämällä siihen kasviksia makusi mukaan.

Ainekset

  • 1 punajuuri
  • 1 kaskinauris, tavallinenkin käy
  • 1 kotimainen omena
  • 50 g kuorittua saksanpähkinää
  • tuoretta rosmariinia
  • ruohosipulia
  • 1 rkl hunajaa
  • voita
  • sokeria
  • suolaa

Valmistusohje

Kuori ja lohko punajuuri ja nauris. Esikeitä niitä suolalla maustetussa vedessä viisi minuuttia.

Lohko omena ja murskaa saksanpähkinät. Sulata voi pannulla, lisää sokeri ja anna sen sulaa. Lisää kasvikset ja pähkinät.

Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti ja mausta hunajalla, rosmariinilla, ruohosipulilla ja suolalla.

Tarjoa kasvikset

Voit myös lisätä pannulle makusi mukaan esimerkiksi porkkanaa tai muita kasviksia.

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry / Sanna Peurakoski

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke