Karamellisoituja kasviksia
Ihanat, makeat kasvikset maistuvat joko sellaisenaan tai vaikka karitsanpaistin kanssa. Voit muunnella reseptiä helposti, lisäämällä siihen kasviksia makusi mukaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 punajuuri
- 1 kaskinauris, tavallinenkin käy
- 1 kotimainen omena
- 50 g kuorittua saksanpähkinää
- tuoretta rosmariinia
- ruohosipulia
- 1 rkl hunajaa
- voita
- sokeria
- suolaa
Valmistusohje
Kuori ja lohko punajuuri ja nauris. Esikeitä niitä suolalla maustetussa vedessä viisi minuuttia.
Lohko omena ja murskaa saksanpähkinät. Sulata voi pannulla, lisää sokeri ja anna sen sulaa. Lisää kasvikset ja pähkinät.
Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti ja mausta hunajalla, rosmariinilla, ruohosipulilla ja suolalla.
Tarjoa kasvikset
Voit myös lisätä pannulle makusi mukaan esimerkiksi porkkanaa tai muita kasviksia.
Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry / Sanna Peurakoski
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"