Karibialainen ananas

Ananas tumman rommin ja kookoksen kera on ihana jälkiruoka, joka maistuu Karibialta. Tämän jälkiruoan valmistat kätevästi monelle hengelle isossa uunipannussa.

Kahdeksalle

  • 2 kypsää ananasta
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tummaa rommia
  • 1 vaniljatanko
  • 1 tähtianis
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • hyvälaatuista vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Leikkaa molemmat ananakset neljäksi ”veneeksi”. Leikkaa pois kova keskiosa. Leikkaa kaikkiin kahdeksaan ”veneeseen” viiltoja.

2. Sulata sokeri paistinpannussa yhdessä voin kera. Lisää appelsiinimehu. Jos sokeri jähmettyy, keitä vain hetki vielä kunnes sokeri on taas liuennut. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet liemeen, lisää tähtianis. Anna liemen kiehua hiljaa 5 minuuttia. Lisää rommi. Näin pitkälle jälkiruoan voi valmistella etukäteen.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita ananasveneet isolle uunipellille. Kaada liemi päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleet. Laita uuniin ja paista 10 minuuttia.

4. Laita ananasveneet jälkiruokakulhoihin, lusikoi liemi päälle ja viimeistele vaniljajäätelöllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!