1. Leikkaa molemmat ananakset neljäksi ”veneeksi”. Leikkaa pois kova keskiosa. Leikkaa kaikkiin kahdeksaan ”veneeseen” viiltoja.
2. Sulata sokeri paistinpannussa yhdessä voin kera. Lisää appelsiinimehu. Jos sokeri jähmettyy, keitä vain hetki vielä kunnes sokeri on taas liuennut. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet liemeen, lisää tähtianis. Anna liemen kiehua hiljaa 5 minuuttia. Lisää rommi. Näin pitkälle jälkiruoan voi valmistella etukäteen.
3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita ananasveneet isolle uunipellille. Kaada liemi päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleet. Laita uuniin ja paista 10 minuuttia.
4. Laita ananasveneet jälkiruokakulhoihin, lusikoi liemi päälle ja viimeistele vaniljajäätelöllä.