Noettu possunfilee
Tunnettu cajunkokki Paul Prudhomme on luonut mausteen, jonka nimi on Blackened Steak Magic, ja jota voi käyttää tähän ruokaan. Sitä on joissakin erikoisliikkeissä, mutta voit tehdä ohjeemme mukaan oman, erittäin hyvän mausteseoksesi. Tarjoile mielellään perunakakun ja tzatzikin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 900 g sian sisäfileetä
- voita paistamiseen
Mausteseos
- valkopippuria
- chilipippuria
- mustapippuri
- kajennepippuria
- paprikajauhetta
- kanelia
- inkivääriä
- currya
- valkosipulijauhetta
Tarjoiluun
- keitettyjä vihanneksia
- perunakakku
- tzatziki
Valmistusohje
1. Esivalmistele kaikki lisäkkeet. Laita tzatziki kylmään ja pidä perunakakku ja vihannekset lämpiminä. Sekoita yhteen kaikki mausteseoksen ainekset. Sulata voi.
2. Siisti sian sisäfilee ja leikkaa se palleroisiksi viipaleiksi. Penslaa ne voisulalla ja ripottele mausteseos viipaleiden kummallekin leikkauspinnalle.
3. Lihan nokeamiseen tarvitaan erittäin korkea lämpötila. Pidä sen vuoksi kansi käden ulottuvilla, jos paikat kuumenevat liikaa. Kuumenna iso, paksupohjainen pata tosi kuumaksi ja laita lihat siihen. Nokea niitä kaksi minuuttia, käännä ja nokea toista puolta toiset kaksi minuuttia. Tarjoile heti lisäkkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"