Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Wokkikasvikset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jouluun kuuluvat perinteisesti erilaiset liharuoat. Monet kuitenkin kaipaavat jouluherkkujen joukkoon myös jotain vihreää. Lämpimät wokkikasvikset ovat maistuva lisä joulupöytään.

4 annosta

  • 150 g kukkakaalia
  • 150 g parsakaalia
  • 100 g naurista
  • 150 g porkkanaa
  • 70 g minimaissia
  • 100 g vihreitä papuja
  • 100 g ruusukaalia
  • ½ dl öljyä
  • ½ dl vettä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Puhdista, kuori ja huuhdo kasvikset ja leikkaa pieniksi paloiksi.

2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla tai wokkipannulla. Lisää pannulla ensin kovimmat kasvikset - porkkanat ja nauriit - ja vatkaa sitten muut kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Lisää vesi ja anna sen imeytyä kasviksiin. Kasvisten tulee olla pehmeitä, mutta silti napakoita.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviswokki