Wokkikasvikset
Jouluun kuuluvat perinteisesti erilaiset liharuoat. Monet kuitenkin kaipaavat jouluherkkujen joukkoon myös jotain vihreää. Lämpimät wokkikasvikset ovat maistuva lisä joulupöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 150 g kukkakaalia
- 150 g parsakaalia
- 100 g naurista
- 150 g porkkanaa
- 70 g minimaissia
- 100 g vihreitä papuja
- 100 g ruusukaalia
- ½ dl öljyä
- ½ dl vettä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Puhdista, kuori ja huuhdo kasvikset ja leikkaa pieniksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla tai wokkipannulla. Lisää pannulla ensin kovimmat kasvikset - porkkanat ja nauriit - ja vatkaa sitten muut kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lisää vesi ja anna sen imeytyä kasviksiin. Kasvisten tulee olla pehmeitä, mutta silti napakoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti