Wokkikasvikset

Jouluun kuuluvat perinteisesti erilaiset liharuoat. Monet kuitenkin kaipaavat jouluherkkujen joukkoon myös jotain vihreää. Lämpimät wokkikasvikset ovat maistuva lisä joulupöytään.

4 annosta

  • 150 g kukkakaalia
  • 150 g parsakaalia
  • 100 g naurista
  • 150 g porkkanaa
  • 70 g minimaissia
  • 100 g vihreitä papuja
  • 100 g ruusukaalia
  • ½ dl öljyä
  • ½ dl vettä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Puhdista, kuori ja huuhdo kasvikset ja leikkaa pieniksi paloiksi.

2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla tai wokkipannulla. Lisää pannulla ensin kovimmat kasvikset - porkkanat ja nauriit - ja vatkaa sitten muut kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Lisää vesi ja anna sen imeytyä kasviksiin. Kasvisten tulee olla pehmeitä, mutta silti napakoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!