Kateenkorvaa, hummeria ja tryffelikastikevaahto
Vasikankateenkorva on suuri herkku varsinkin ranskalaisessa keittiössä ja tämä on varsinainen juhlaresepti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 350 g vasikankateenkorvaa
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 1 porkkana
- 50 g juuriselleriä
- 1 sipuli
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 5 persiljanoksaa
- ½ sitruuna
Vaahtoava tryffelikastike
- 30 g voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- ½ dl vasikanfondia
- ½ dl kermaa
- ½ tl tryffeliöljyä
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 2 keitettyä hummeria
- 100 g keitettyjä vihreitä papuja
- 100 g keitettyjä sokeriherneitä
- 12 keitettyä pientä porkkanaa
Valmistusohje
1. Pane kateenkorva kylmään veteen ja laita se jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi. Pakastetun kateenkorvan voi sulattaa kylmässä vedessä. Kiehauta vesi ja suola kattilassa. Laita kateenkorva kattilaan ja kuumenna varovasti kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti. Lisää pataan pienityt juurekset, sipuli lohkoina sekä persiljanoksat, pippurit, laakerinlehti ja sitruuna.
Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Nosta kateenkorva liemestä ja anna hieman jäähtyä. Vedä pois ulommaiset kalvot ja leikkaa kateenkorva viipaleiksi.
2. Leikkaa hummerit poikki pyrstön kohdalta ja viipaloi niin, että kuori säilyy viipaleiden päällä. Perkaa hummerit muuten ja leikkaa lihat palasiksi. Murskaa sakset hieman. Säilytä kylmässä.
3. Vaahtoava tryffelikastike: Valmista suurus voista ja jauhosta kattilassa. Lisää fondi ja kerma ja kiehauta, alenna lämpöä ja hauduta 3 minuuttia. Mausta tryffeliöljyllä, suolalla ja pippurilla. Vaahdota kastike sauvasekoittimella. Tarjoile vadille kauniisti aseteltuna kateenkorva, vihannekset ja hummerinliha vaahtoavan tryffelikastikkeen muodostamalta peililtä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku