Katkarapu-curryriisi kalapuikkojen kanssa
Arkinen kalapuikkoateria saa nostetta currylta tuoksuvasta riisistä ja juhlavista katkaravuista.
Neljälle
- 1 pakkaus kalapuikkoja
- 200 g katkarapuja
- 3 dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 salaattisipuli
- 2 tl currya
- 2 dl ranskankermaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja salaattisipuli. Kuumenna öljy padassa ja laita sipulit siihen. Kuullota muutama minuutti. Lisää sitten riisi ja curry, kuullota sekoitellen muutama minuutti. Kaada joukkoon vesi ja noudata pakkauksen ohjetta riisin keittämisestä.
2. Paista kalapuikot ja kuori katkaravut.
3. Kääntele ranskankerma riisin joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta päälle katkaravut ja tarjoile kalapuikkojen kaverina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"