Keitettyä broileria sienten ja herneiden kera

Keittämällä valmistat helposti hyvää! Kanaliemessä keitetty mehukas ja maukas broileri kuuluu lajinsa parhaimmistoon.

4 annosta

  • 1 iso, tuore broileri
  • 1-1½ litraa kanalientä
  • 100 g sokeriherneitä
  • 3 dl sekasieniä
  • 8 kuorittua puikulaperunaa

Valmistusohje

1. Nosta broileri kattilaan. Broilerin tulee peittää kattilan pohja. Kaada kattilaan niin paljon kanalientä, että broileri juuri ja juuri peittyy. Ota broileri pois kattilasta.

2. Kiehauta kanaliemi. Nosta broileri takaisin kattilaan. Anna sen hautua miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Poista välillä vaahto. Kun haudutusaikaa on jäljellä 10 minuuttia, lisää sienet ja perunat. Sokeriherneet lisätään vasta, kun aikaa on jäljellä 2 minuuttia.

3. Nosta broileri kattilasta ja leikkaa siitä reisipalat, siipipalat ja neljä rintapalaa. Nosta kunkin ruokailija lautaselle kaksi palaa ja tarjoa lisänä sieniä, sokeriherneitä ja perunoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.