Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyä purjoa tomaattikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ohuet purjot ovat herkkua. Tässä ne saavat seurakseen kuohuvan tomaattikastikkeen. Tarjoile kastike vastavalmistettuna, muuten osa kuohuvaisuudesta katoaa.

Neljälle

  • 4 purjoa

Tomaattikastike

  • 5 tomaattia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista purjot ja leikkaa pois ruma naatti. Pese pois multa lehtien välistä. Jaa purjot 12 cm pituisiksi paloiksi.

2. Kalttaa ja kuori tomaatit. Leikkaa pois kovat kannat. Soseuta tomaatit monitoimikoneessa pyreeksi. Sekoita pyreeseen viinietikka ja öljy, lisää yrttisuola ja pippuri.

3. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi ja keitä purjot pehmeiksi. Nosta kattilasta ja valuta. Asettele purjot lämmitetyille lautasille ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile paahdetun leivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke