Keitettyä purjoa tomaattikastikkeella
Ohuet purjot ovat herkkua. Tässä ne saavat seurakseen kuohuvan tomaattikastikkeen. Tarjoile kastike vastavalmistettuna, muuten osa kuohuvaisuudesta katoaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 purjoa
Tomaattikastike
- 5 tomaattia
- 2 tl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl yrttisuolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
Valmistusohje
1. Puhdista purjot ja leikkaa pois ruma naatti. Pese pois multa lehtien välistä. Jaa purjot 12 cm pituisiksi paloiksi.
2. Kalttaa ja kuori tomaatit. Leikkaa pois kovat kannat. Soseuta tomaatit monitoimikoneessa pyreeksi. Sekoita pyreeseen viinietikka ja öljy, lisää yrttisuola ja pippuri.
3. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi ja keitä purjot pehmeiksi. Nosta kattilasta ja valuta. Asettele purjot lämmitetyille lautasille ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile paahdetun leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka