Keitetyt maissintähkät
Maissintähkiä voi ostaa niin pakastettuina, säilöttyinä kuin tuoreinakin. Keitetyt maissintähkät maistuvat niin alkuruokana, päivällisenä kuin kevyenä lounaanakin. Tarjoile suolan ja voin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 maissintähkää
- 1 l vettä
- 2 tl suolaa
Tarjoiluun
- voita
Valmistusohje
1. Jos käytät tuoreita maissintähkiä ja niissä on lehdet tallella, poista lehdet ja huuhtele tähkät kylmässä vedessä.
2. Keitä vesi ja suola. Laita maissintähkät veteen ja keitä kunnes maissinjyvät ovat pehmenneet, n. 20 minuuttia. Esikeitetyt tähkät kypsyvät muutamassa minuutissa.
3. Nosta maissintähkät vedestä, tarjoile voin ja suolan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku