Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetyt maissintähkät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maissintähkiä voi ostaa niin pakastettuina, säilöttyinä kuin tuoreinakin. Keitetyt maissintähkät maistuvat niin alkuruokana, päivällisenä kuin kevyenä lounaanakin. Tarjoile suolan ja voin kera.

Neljälle

  • 8 maissintähkää
  • 1 l vettä
  • 2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • voita

Valmistusohje

1. Jos käytät tuoreita maissintähkiä ja niissä on lehdet tallella, poista lehdet ja huuhtele tähkät kylmässä vedessä.

2. Keitä vesi ja suola. Laita maissintähkät veteen ja keitä kunnes maissinjyvät ovat pehmenneet, n. 20 minuuttia. Esikeitetyt tähkät kypsyvät muutamassa minuutissa.

3. Nosta maissintähkät vedestä, tarjoile voin ja suolan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke