Keitetyt maissintähkät

Maissintähkiä voi ostaa niin pakastettuina, säilöttyinä kuin tuoreinakin. Keitetyt maissintähkät maistuvat niin alkuruokana, päivällisenä kuin kevyenä lounaanakin. Tarjoile suolan ja voin kera.

Neljälle

  • 8 maissintähkää
  • 1 l vettä
  • 2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • voita

Valmistusohje

1. Jos käytät tuoreita maissintähkiä ja niissä on lehdet tallella, poista lehdet ja huuhtele tähkät kylmässä vedessä.

2. Keitä vesi ja suola. Laita maissintähkät veteen ja keitä kunnes maissinjyvät ovat pehmenneet, n. 20 minuuttia. Esikeitetyt tähkät kypsyvät muutamassa minuutissa.

3. Nosta maissintähkät vedestä, tarjoile voin ja suolan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!