Kesäinen keitto

Monet eivät siedä perinteistä maitoliemistä kesäkeittoa. Miten olisi tämä soppa, jossa on ihania tuoreita ja rapeita kesän ensiherkkuja. Ellet halua ihan vegesoppaa, voit lisätä kanafileekuutiota kiehumaan sekaan.

4 hengelle

  • 1 1/2 l vihanneslientä
  • (kuutioista tai fondista)
  • 5 kpl minimaissia
  • 100 g sokeriherneitä
  • 5 retiisiä
  • 1 porkkana
  • 4 uutta perunaa
  • 50 g pinaattia
  • 1/4 kesäkurpitsaa

Valmistusohje

1. Pieni kaikki vihannekset suupaloiksi.

2. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja lisää vihannespalat, hitaammin kypsyvät ensin. Keitä 5-10 minuuttia, älä ylikypsiksi, vaan jätä ne mieluummin hieman rapeiksi. Halutessasi kuutioi broilerin fileetä mukaan kiehumaan ennen kuin lisäät liemeen vihannekset. Kananlihan täytyy olla läpikypsää. Tarjoile keitto esim. leivän ja juuston kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!