Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäinen keitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Monet eivät siedä perinteistä maitoliemistä kesäkeittoa. Miten olisi tämä soppa, jossa on ihania tuoreita ja rapeita kesän ensiherkkuja. Ellet halua ihan vegesoppaa, voit lisätä kanafileekuutiota kiehumaan sekaan.

4 hengelle

  • 1 1/2 l vihanneslientä
  • (kuutioista tai fondista)
  • 5 kpl minimaissia
  • 100 g sokeriherneitä
  • 5 retiisiä
  • 1 porkkana
  • 4 uutta perunaa
  • 50 g pinaattia
  • 1/4 kesäkurpitsaa

Valmistusohje

1. Pieni kaikki vihannekset suupaloiksi.

2. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja lisää vihannespalat, hitaammin kypsyvät ensin. Keitä 5-10 minuuttia, älä ylikypsiksi, vaan jätä ne mieluummin hieman rapeiksi. Halutessasi kuutioi broilerin fileetä mukaan kiehumaan ennen kuin lisäät liemeen vihannekset. Kananlihan täytyy olla läpikypsää. Tarjoile keitto esim. leivän ja juuston kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto