Keltaisia ja punaisia porkkanoita

Vihannestiskeille ilmestyy yhä useampia, hauskoja porkkanalajikkeita. Oranssien lisäksi löytyy ainakin punaisia, keltaisia ja valkoisia porkkanoita. Sekoita mielellään eri värejä tähän ihanaan lisukeruokalajiin.

Neljälle

  • 400 g kevätporkkanoita, eri värisiä
  • vettä ja suolaa
  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua
  • 1 rkl voita
  • ½ nippu tilliä
  • hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa porkkanoista naatit ja rapsuta porkkanat puhtaiksi. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi, lisää appelsiinimehu ja keitä porkkanat pehmeiksi.

2. Valuta porkkanat ja laita niille voinokareita, jotka saavat sulaa. Hienonna tilli karkeasti.

3. Ripottele porkkanoille tilliä ja hiutalesuolaa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat