Keltaisia ja punaisia porkkanoita
Vihannestiskeille ilmestyy yhä useampia, hauskoja porkkanalajikkeita. Oranssien lisäksi löytyy ainakin punaisia, keltaisia ja valkoisia porkkanoita. Sekoita mielellään eri värejä tähän ihanaan lisukeruokalajiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g kevätporkkanoita, eri värisiä
- vettä ja suolaa
- 2 rkl puristettua appelsiinimehua
- 1 rkl voita
- ½ nippu tilliä
- hiutalesuolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa porkkanoista naatit ja rapsuta porkkanat puhtaiksi. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi, lisää appelsiinimehu ja keitä porkkanat pehmeiksi.
2. Valuta porkkanat ja laita niille voinokareita, jotka saavat sulaa. Hienonna tilli karkeasti.
3. Ripottele porkkanoille tilliä ja hiutalesuolaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka