Lohikeittoa leipäkuoressa
Hauskaa tarjottavaa juhlapöytiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- ½ kg lohifileetä
- 1 kg uusia perunoita
- 4 uutta sipulia
- 25 g voita
- 2 kalaliemikuutiota
- nippu tilliä
- 2 dl kermaa
- suolaa
- pippuria
- 4 pientä pyöreää leipää
Valmistusohje
Poista kalasta ruodot sekä nahka ja kuutioi se. Mausta kalapalat kevyesti suolalla ja pippurilla ja jätä maustumaan kulhoon.
Kuori ja paloittele sipulit ja pestyt perunat. Kuullota sipulihaketta voissa hetki ja kumoa sekaan myös perunat. Lisää joukkoon kalaliemikuutiot ja vettä niin, että perunat juuri peittyvät. Anna perunoiden kypsyä ja kaada joukkoon kerman. Kiehauta. Lisää kalapalat kuumaan keittoon yksitellen ja sekoita joukkoon reilusti hakattua tilliä. Älä keitä enää, etteivät kalapalat hajoaisi.
Koverra leivät kupeiksi ja paahda niitä useasti käännellen kunnes ne alkavat kuivua. Leikkaa sisäosan palat pikku kuutioiksi ja kuivata myös ne grillissä. Voit tarjota leipäkrutongit keiton kanssa tai jauhaa niistä korppujauhoja. Tarjoa keitto lämpöisistä leipäkupeista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"