Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäniittysoppaa, parsaa ja vihreitä papuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruoka on kuin pohjoismainen kesä itse. Kaikki kesän ensiherkut koottuna samaan soppaan, ei kuitenkaan tavalliseksi kesäkeitoksi. Maut ovat mietoja ja hyväileviä ja tavallisesti lapset pitävät tästä keitosta, joka näyttääkin kesäiseltä niityltä.

Neljälle

  • 2 porkkanaa
  • 100 g vihreitä papuja
  • 4 vihreää parsaa
  • 1 dl pieniä herneitä
  • 1 l vihanneslientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • 100 g sokeriherneitä

Koristeeksi

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Pese porkkanat hyvin ja paloittele pienemmäksi. Puhdista ja poista vihreistä pavuista sekä sokeriherneistä kovat kannat. Siisti parsat. Leikkaa myös pavut ja parsat pienemmiksi paloiksi.

2. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi. Lisää porkkanat, pavut ja parsat ja keitä 8 minuuttia.

3. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi, mutta niin että liemi pulpahtaa vain kerran. Mausta suolalla. Lisää keittoon sokeriherneet, kuumenna, älä keitä. Koristele timjamilla ja nosta tarjolle.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto