Kesäniittysoppaa, parsaa ja vihreitä papuja
Tämä ruoka on kuin pohjoismainen kesä itse. Kaikki kesän ensiherkut koottuna samaan soppaan, ei kuitenkaan tavalliseksi kesäkeitoksi. Maut ovat mietoja ja hyväileviä ja tavallisesti lapset pitävät tästä keitosta, joka näyttääkin kesäiseltä niityltä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kananmunaton, Kevyt
Neljälle
- 2 porkkanaa
- 100 g vihreitä papuja
- 4 vihreää parsaa
- 1 dl pieniä herneitä
- 1 l vihanneslientä
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa
- 100 g sokeriherneitä
Koristeeksi
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Pese porkkanat hyvin ja paloittele pienemmäksi. Puhdista ja poista vihreistä pavuista sekä sokeriherneistä kovat kannat. Siisti parsat. Leikkaa myös pavut ja parsat pienemmiksi paloiksi.
2. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi. Lisää porkkanat, pavut ja parsat ja keitä 8 minuuttia.
3. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi, mutta niin että liemi pulpahtaa vain kerran. Mausta suolalla. Lisää keittoon sokeriherneet, kuumenna, älä keitä. Koristele timjamilla ja nosta tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku