Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäkurpitsaa ja maapähkinöitä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helppo vihannesruoka, jolle murskatut maapähkinät antavat hienon maun. Tsadissa on tapana tarjoilla kesäkurpitsa hirssin tai riisin kera, mutta se on hyvä seuralainen myös lihalle, kuten tässä reseptissä.

4 annosta

  • 2 kesäkurpitsaa, yhteensä noin 600 g
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl itse puristettua sitruunamehua
  • 1 tl suolaa tai maun mukaan
  • 1/4 tl mustapippuria
  • ½-1 dl maapähkinöitä

Valmistusohje

1. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja keitä vedessä kattilassa viiden minuutin ajan. Valuta kesäkurpitsan palat ja kuivaa talouspaperilla.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy keskilämmölle padassa. Pane pataan kesäkurpitsa, valkosipuli, sitruunamehua, suola ja pippuri ja kypsennä miedolla lämmöllä 3-4 minuutin akan. Sekoittele jokusen kerran.

3. Huuhdo maapähkinöistä mahdollinen suola ja kuivaa ne talouspaperilla. Rouhi pähkinät ja paahda niitä 2-3 minuuttia kuumalla kuivalla paistinpannulla. Ripottele pähkinärouhe kesäkurpitsan päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke