Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevätkananpoikaa varhaisvihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kevätkananpoikaa oli ennenaikaan vain keväisin, siitä nimi. Nykyisin on tarjolla vain hyvin lihotettuja broilereita. Jos saat käsiisi pieniä, pehmoisia kananpoikia, ehkä maatilakaupasta, yksi sellainen riittää juuri kahdelle hengelle.

Kahdelle

  • 1 kevätkananpoika (n. 700 g)

1 kg erilaisia kevään ensivihanneksia

  • parsaa
  • mustajuurta
  • kevätsipulia
  • kukkakaalia
  • porkkanaa
  • varsiselleriä
  • latva-artisokkaa
  • nauriita
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 25 g voita

Koristeeksi

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja siisti kaikki vihannekset ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Kuivaa kananpoika, sekoita mausteet ja hiero lintuun sisä- ja ulkopuolelle.

2. Lado kaikki vihannekset uunivuokaan, jonka pohjalla on tilkka vettä. Nosta maustettu kananpoika niiden päälle ja laita muutama voinokare linnulle. Laita vuoka uunin keskitasolle noin 45 minuutiksi. Kokeile tikulla, milloin kananpoika on kypsä; lihanesteen pitää olla täysin kirkasta.

3. Tarjoile kananpoika ja vihannekset koristeltuna tuoreella timjamilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kananpoika