Kevätkeitto
Valmista maukas kevätkeitto Alexin helpon reseptin avulla. Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 (n. 400 g) pieni kukkakaali
- 100 g pieniä varhaisporkkanoita
- 150 g pientä uutta perunaa
- 300 g herneenpalkoja
- 100 g tuoreita pinaatinlehtiä
- 7 dl kasvislientä
- 150 g maustettua tuorejuustoa
- suolaa
- valkopippuria myllystä
Valmistusohje
Puhdista ja kuori kasvikset. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
Leikkaa porkkanat 23 cm:n leveiksi paloiksi ja halkaise perunat tarvittaessa. Perkaa herneenpalot. Poista pinaatinlehdistä karkeat ruodot ja leikkaa lehdet suikaleiksi.
Kiehauta kasvisliemi. Pane kattilaan kukkakaali, porkkanat ja perunat. Keitä ne juuri ja juuri pehmeiksi noin 5-10 minuuttia. Keittoaika riippuu siitä, kuinka nuoria ja tuoreita kasvikset ovat.
Lisää herneet ja pinaatti sekä tuorejuusto ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Mausta ja tarkista maku. Tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 230 kcal
Proteiinia 9g (16 E%)
Hiilihydraatteja 15g (26 E%)
Kuitua 9g (n. 1/4 päivän kuiduntarpeesta!)
Rasvaa 14g (55 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 8g
(57% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 4,2g (annoksesta saa lähes koko päivän suolan)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka