Kevätkeitto

Valmista maukas kevätkeitto Alexin helpon reseptin avulla. Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kanssa.

Ainekset

  • 1 (n. 400 g) pieni kukkakaali
  • 100 g pieniä varhaisporkkanoita
  • 150 g pientä uutta perunaa
  • 300 g herneenpalkoja
  • 100 g tuoreita pinaatinlehtiä
  • 7 dl kasvislientä
  • 150 g maustettua tuorejuustoa
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Puhdista ja kuori kasvikset. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.

Leikkaa porkkanat 2­3 cm:n leveiksi paloiksi ja halkaise perunat tarvittaessa. Perkaa herneenpalot. Poista pinaatinlehdistä karkeat ruodot ja leikkaa lehdet suikaleiksi.

Kiehauta kasvisliemi. Pane kattilaan kukkakaali, porkkanat ja perunat. Keitä ne juuri ja juuri pehmeiksi noin 5-10 minuuttia. Keittoaika riippuu siitä, kuinka nuoria ja tuoreita kasvikset ovat.

Lisää herneet ja pinaatti sekä tuorejuusto ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Mausta ja tarkista maku. Tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 230 kcal

Proteiinia 9g (16 E%)

Hiilihydraatteja 15g (26 E%)

Kuitua 9g (n. 1/4 päivän kuiduntarpeesta!)

Rasvaa 14g (55 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 8g

(57% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 4,2g (annoksesta saa lähes koko päivän suolan)

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!