Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kikhernesosekeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 400 g säilykekikherneitä
  • 1 sipuli
  • 8 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa
  • pippuria
  • 80 g savustettua poroleikkelettä
  • tuoretta kirveliä

Valmistusohje

Hienonna ja kuullota sipuli kattilassa. Lisää kikherneet ja kanaliemi. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Lisää kerma, nosta kattila levyltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Leikkaa poroleikkele ohuiksi suikaleiksi. Annostele keitto kulhoihin ja ripottele porosuikaleet päälle. Koristele lopuksi kirvelillä.

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti