1. Sekoita ranskankerma, kermaviili ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Laita kylmään tarjoiluun asti, lisää mäti juuri ennen tarjoilua.
Makuja
Kirjolohenmätikastike
Julkaistu 18.02.2013 00:00
Tämä on universaalikastike lähes kaikille kalaruoille. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin kastike sopii seisovaan pöytään. Kirjolohenmädin voi vaihtaa muuhun punaiseen mätiin, mutta ei mustaan – silloin kastikkeesta tulee harmaa...
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 dl ranskankermaa
- 2 dl kermaviiliä
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 1 maustemitta cayennepippuria
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl kirjolohenmätiä