Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kirjolohenmätikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on universaalikastike lähes kaikille kalaruoille. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin kastike sopii seisovaan pöytään. Kirjolohenmädin voi vaihtaa muuhun punaiseen mätiin, mutta ei mustaan – silloin kastikkeesta tulee harmaa...

Neljälle

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl kirjolohenmätiä

Valmistusohje

1. Sekoita ranskankerma, kermaviili ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Laita kylmään tarjoiluun asti, lisää mäti juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kastike kalalle