Kirnupiimässä marinoitua karitsan fileetä
Viikonlopuksi maukasta karitsaa. Annos saa viimeisen silauksen piimästä. Mukana myös Janne Pekkala.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 600 g karitsan ulkofileetä
- 3 dl kirnupiimää
- 3 valkosipulinkynttä
- tuoretta rosmariinia
- suolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Poista fileistä paksuimmat kalvot niin, että lihaa ei mene hukkaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää 1-2 rosmariininoksaa fileiden joukkoon. Kaada päälle piimää ja loraus oliiviöljyä ja sekoita niin, että piimää on lihojen kaikilla pinnoilla. Anna marinoitua ainakin tunti. Pyyhi lihat ja paista ne tilkassa kevyttä oliiviöljyä. Anna vetäytyä pari minuuttia foliopaketissa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka